2012. július 18., szerda

Utazás a naprendszerben - társasjáték

Egy számolást fejlesztő társasjátékot mutatunk be a nyolcvanas évekből.

Ha valaki nehéznek gondolná két dobókocka összegének összeadását egy játékhoz, akkor ezt kifejezetten idegesítőnek találná. Az utazás a naprendszerben ugyanis egy speciális bináris rulettet használ, mely 2-es számrendszerben adja meg a lépéseket és ezeket kell átváltani valós lépésszámra. Ez meglehetősen futurisztikussá tette a játékot, és teszi azzá mind a mai napig. 

A játék alapja a naprendszer, melyben a bolygók között utazva kell elérnünk célunkat, azaz miharabb a célba érni. Természetesen nem bábukat használunk, hanem apró műanyag rakétákat. A játékos a bináris rulett megforgatásával "dob". A ruletten nem csak az adott számok összegét adhatjuk össze, de egy piros kar segítségével szabályozhatjuk valamilyen szinte a várható dobás nagyságát, így is befolyásolva azt, hogy mennyi esélyünk legyen érinteni egy-egy bolygót.

A játék mára nagyon keresetté vált, a használtcikk piacokon, sőt az internetes kereskedéseken is kúszik felfelé az ára,  nem csodálkoznék, ha a közeljövőben megjelenne felújított kiadása.

Utazás a naprendszerben.

A játék a Minerva gondozásában jelent meg.


Bináris rulett, oldalt a forgató, melyet megpörgetve a számok körbeforogtak, elől a szabályozó, mellyel csökkenteni illetve növelni lehetett a látható számokat.


1 megjegyzés: