2012. július 2., hétfő

Super Mini - Terepjáró kártya

Újabb kártyapakli kerül fel a 80-as évekből származó gyűjteményemből. Amikor ezt a paklit kaptam a 80-as években, az utakon még nem nagyon lehetett látni terepjárókat. Ilyen járműveket leginkább a VHS kazettákon látható akciófilmekben láthatott az ember.

Kicsit erősebbek a lapjai, mint általában a Super Mini sorozatnak, ezért talán jobb állapotban maradt meg, pedig ahogy emlékszem sokat játszottunk vele.

A képek viszonylag élesek, kevés a szellemkép, az adatok bőségesek.

A Szovjetúnió a legendás Lada Nívával képviselteti magát, de megtalálhatunk a pakliban olyan különleges terepjárókat is, mint a Lamborghini Cheetah, vagy a feltuningolt Chevy Corvette.

A pakli az Angliában 1983-ban megjelent Off Road - Waddingtons International Series kártyapakli magyar másolata: http://www.ultimate-top-trumps.co.uk/slideshow/waddingtons/international_series_83_85/off_road/off_road.html Hogy fizettek-e a licenszért, azt nem tudom. (az angol pakli 1985-ös új kiadása alapján készülhetett a magyar változat: http://www.ultimate-top-trumps.co.uk/slideshow/waddingtons/international_series_85_88/off_road_white_band/off_road.html ) Néhány kártyalappal azonban már találkozhattunk az 1979-ben kiadott Safari Specials-ben, mely Angliában jelent meg a Dumbreq 8. szériájában: http://www.ultimate-top-trumps.co.uk/slideshow/dubreq/series_8/safari_specials/safari_specials.html

A pakli megjelent Németországban is az FX Schmid - Super Strumpf szériájában 1985-ben, Im Gelande címen.: http://www.ultimate-top-trumps.co.uk/slideshow/german/fx_schmid_80s/im_gelande_85/im_gelande.html

A jogi viszonyok itt sem tisztázottak, ... gyanús a fedlap átalakítása és a kiadó mellőzése.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése